U kan bij mij terecht voor lessen basis dressuur, springlessen en grondwerk.

Grondwerk.

Samen met u leg ik de basis voor een respectvolle communicatie tussen paard en ruiter. Terwijl je naast je paard staat, kan je hem al zoveel leren wat later van pas kan komen bij het aanleren van dezelfde oefening onder het zadel. Tevens is het een leuke actieve bezigheid voor wanneer je eens wat minder tijd hebt om te rijden.

Basis dressuur.

De nadruk tijdens dressuurlessen wordt gelegd op het rijden vanuit benen en zit zonder het paard te storen in de mond. Voor kinderen hecht ik veel belang aan het spelenderwijs leren en het beleven van succes ervaringen.

Springles.

Tijdens de springlessen wordt er gefocust op het correct aanrijden van de sprong en wisselen we parcours rijden af met technische oefeningen.

Angstige ruiter?

Een aantal jaar geleden ging ik door een ongelukkige samenloop van omstandigheden overkop met mijn paard op een hindernis. Ik brak mijn sleutelbeen en mocht 5 weken niet rijden. Na deze 5 weken had ik de grootste moeite om het paardrijden weer op te nemen met vertrouwen. Ik zei tegen mezelf dat ik nooit meer zou springen. Dat heb ik uiteindelijk 3 jaar volgehouden totdat ik in handen van een bekwame lesgever opnieuw ben beginnen springen. Voor mij een terug gevonden geluk en plezier.

Ik weet door mijn eigen ervaring als geen ander wat een angstige ruiter nodig heeft. Op jouw eigen tempo streef ik stap voor stap naar succeservaringen net buiten jouw comfortzone die jou opnieuw zelfvertrouwen en vertrouwen in het eigen kunnen geven.

Overstappen naar bitloos.

Wie wil overstappen naar een bitloze optoming en op zekere dag zijn paard gewoon optoomt en gaat rijden, komt vaak bedrogen uit. Jonge paarden werd immers ook ooit de communicatie met het bit aangeleerd. Als je dat bit dan vervangt door een bitloze optoming moet het paard leren wennen aan deze nieuwe manier van communiceren.

Wie graag wil overstappen naar bitloos rijden, kan daarin door mij begeleid worden. Ik help je met een veilige overstap door het paard te laten wennen aan de nieuwe optoming en samen kiezen we het gepaste bitloze hoofdstel.