In september 2019 startte ik de opleiding tot Barefoot Paard Adviseur.

Wat is een Barefoot Paard Adviseur? Dat is hoefverzorging met een plus. Hoefverzorging is meer dan enkel het correct bekappen van een paard. We bekijken het paard op zijn geheel. We bekappen immers geen voeten, we bekappen paarden. Zonder correcte voeding, een aangepaste huisvesting en voldoende beweging kan een hoef niet gezond zijn.

Een barefoot paard adviseur concentreert zich op alle aspecten van hoefverzorging alsook op het welzijn van het paard. Zo kan er ook een voedingsadvies gegeven worden, tips in verband met huisvesting of wordt er doorverwezen naar een osteopaat, tandarts of zadelpasser indien nodig. Alle problemen die u ondervindt met de gezondheid van uw paard kunnen besproken worden en ik kan u doorverwijzen naar een gepaste professional.

Voor paarden met probleemhoeven wordt een revalidatieplan opgesteld en regelmatig worden de hoeven opgemeten om te kijken welke vooruitgang er geboekt is en waaraan er nog gewerkt moet worden.

In de blog onder het kopje hoeven kan u verschillende artikels terugvinden die mijn visie op hoeven en hoefverzorging weergeven.