Hoefschoenen pasconsult.

Waarvoor zijn hoefschoenen geschikt?

Hoefschoenen zijn geschikt om gevoelige hoeven te beschermen tegen steentjes, voor paarden die lange afstanden moeten afleggen of om de overgang van hoefijzer naar blootsvoets gemakkelijker te maken. Hoefschoenen zijn niet geschikt voor zwaar springwerk of eventing. Hoefschoenen zijn niet gemaakt om de zware krachten op te vangen die hoeven ondergaan bij kort draaien en springen op zware bodems.

Hoe gaat een pasconsult in zijn werk?

Schoenen worden gepast op recent bekapte hoeven. U zorgt ervoor dat het paard niet langer dan 2 weken geleden bekapt is op het moment van het pasconsult. U zorgt ervoor dat de hoeven en sokken schoon zijn.

Ik kom ter plaatste met pas schelpen van de volgende merken: Scootboots, Flexboots, Floating boots, Explora, Renegade en Equine Fusion. Dit zijn passchelpen en dus geen volledige schoenen. Ik ga op zoek naar de correcte maat voor uw paard. Sommige merken zullen voor uw paard niet geschikt zijn. Na afloop krijgt u van mij een lijst van welke schoenen er allemaal geschikt zouden kunnen zijn voor uw paard.

Wat kan u niet verwachten van een pasconsult?

Een pasconsult is een momentopname. Een pasconsult toont op een stilstaand paard welke maten geschikt zouden kunnen zijn. Een pasconsult is geen garantie.

Sommige paarden hebben een afwijkend bewegingsverloop en verliezen daardoor gemakkelijker een schoen. Dit kan niet ingeschat worden tijdens een pasconsult. De hoefvorm van een paard kan veranderen, bv een paard met te lange tenen dat correct bekapt wordt, zal een correctere hoefvorm krijgen en daardoor zullen de schoenen mogelijk te groot worden. Een paard dat hoefbevangen geraakt en hierdoor lange tenen ontwikkeld, past mogelijk niet meer in zijn schoen. Sommige schoenen kunnen mogelijk wondjes veroorzaken.

Bij Equischoen kan u de hoefschoenen die u gekozen hebt eerst huren om een betere inschatting te maken of de schoen bij uw paard past. U hebt dan de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een testrit te maken en dan kan u beoordelen of uw paard de gekozen schoen niet verliest of er geen schuurwondjes van krijgt. Hoefschoenen huren verhoogt de kans op een succesvolle aankoop significant!

Ik kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verlies van schoenen, veroorzaken van wondjes, schade voortkomend uit niet correct gebruik van schoenen of niet meer passen na verloop van tijd.

Hoefschoenen en hoefonderhoud.

Het gebruik van hoefschoenen gaat hand in hand met regelmatig hoefonderhoud. Een goede schoen moet vrij strak aanpassen om verlies te voorkomen. Dat heeft als gevolg dat u de hoeven regelmatig dient te onderhouden en eventueel tussentijds dient bij te vijlen om een correcte pasvorm te behouden.

Hoe lang gaan hoefschoenen mee?

Helaas kan ik hierop geen eenduidig antwoord geven. Alles hangt af van het gebruik, de bodem waarop u rijdt, hoe uw paard beweegt, het gekozen merk. Vele schoenen zijn gemaakt voor endurance. Ze kunnen dus wel tegen een stootje.