Heaven.

Een fotoreeks over hoe hoeven kunnen evolueren op 6 maanden tijd wanneer de voeding verandert en er regelmatig bekapt wordt.

Bovenaan: oktober 2019, het paard staat op een verkeerde voeding, de hoef heeft geen bouwstenen om een goede hoornkwaliteit op te bouwen. Door het meten van de diepte van de apex kan je de concaviteit van de voet vaststellen. Een gezonde hoef heeft een apex van minstens 6 mm. De hoef op de foto is zeer plat en heeft een apex van 4 mm. De hoef is te langwerpig, heeft flare en barsten. Het paard loopt gevoelig op een harde ondergrond. We starten nu met de balancer van je paard gezond en fit. Wist je dat niet enkel biotine, maar ook koper, zink en selenium belangrijke bouwstenen zijn voor de hoef?

Onderaan: april 2020, het paard staat nu 6 maanden op een goede voeding en werd om de 4 weken bekapt. De hoef is ronder geworden, heeft geen barsten of flare meer. De apex is nu 8 mm, ze is dus concaver geworden. Het paard loopt niet meer gevoelig op een harde ondergrond.